Update Versie 1.2.6

Er is een update geweest in Tagpoint Training. De update bevat:

Tagpoint "al behaald" boodschap

Wanneer een module onderdeel gestart werd die al eerder was gedaan, werd een boodschap weergegeven die voor wat verwarring kon zorgen bij de gebruiker. Deze boodschap is aangepast, waardoor nu duidelijk is dat de gebruiker geen Tagpoints meer kan verdienen omdat voor dit onderdeel al een Tagpoint behaald is, of omdat het onderdeel niet in een keer is gehaald. De nu getoonde boodschap is: "Je hebt het onderdeel gehaald, je kunt niet nog een Tagpoint verdienen."

Module overzicht in volgorde geplande modules

Tagpoint heeft de mogelijkheid om de modules te plannen in een schema dat aansluit bij uw organisatie. Wanneer u deze functionaliteit gebruikt, worden de modules nu ook in die volgorde getoond.

De actuele module wordt getoond in veld linksboven in het dashboard. De sortering van de modules wordt op meerdere plekken gedaan:

• Module plein
  • Gebruiker dashboard mijn modules
  • Gebruiker dashboard scores vergelijken
  • Team dashboard modules rose chart (taart met kleurtjes)
  • Team barchart modules
  • Team stacked barchart modules
  • Team scores vergelijken
  • Company modules rosechart
  • Company barchart

Wanneer u geen planning heeft ingevuld van de modules is de sortering op alfabetische volgorde.

Taalselectie bug opgelost

De taalselectie werd niet in alle gevallen opgeslagen door een kleine bug. Dit is opgelost. Het dashboard en de modules worden weergegeven in de voorkeurstaal die is ingesteld door de gebruiker bij instellingen. Wanneer dit niet is ingevuld, wordt de browsertaal aangehouden. Indien een vertaling niet beschikbaar is, is de standaard taal Engels. Het inlogscherm wordt weergegeven in de taal van de browser.

Video bug opgelost

Introductievideo’s werden in sommige gevallen te vroeg afgebroken. Deze bug is opgelost. Video’s spelen nu weer in alle gevallen volledig af.

Flash gebruikers met Internet Explorer 8

Recent zijn er wederom beveiligingslekken geconstateerd in Adobe Flash. Tagpoint maakt gebruik van html5 voor het afspelen van video’s. Hierbij wordt dus geen Flash gebruikt. Alleen voor IE8 is er een uitzondering gemaakt, omdat deze browser geen html5 ondersteund.

Wanneer u werkt met een oudere browser (dus bijvoorbeeld IE8) kan het voorkomen dat uw IT-afdeling Flash standaard heeft uitgeschakeld vanwege de Flash kwetsbaarheden.

Wanneer hierdoor Tagpoint niet meer naar behoren functioneert door het niet afspelen van video’s,  kunt u in eerste instantie bij uw IT-afdeling informeren of dit een gevolg is van het uitschakelen van Flash in de browser.

Er zijn vervolgens twee mogelijke oplossingen:

Flash wordt weer geactiveerd in de browser.

Er wordt een nieuwere browser geïnstalleerd waarbij geen Flash vereist is.

De minimale browsereisen zijn:  Internet Explorer 9.0 of later,  Mozilla Firefox 17 of later,  Google Chrome en Opera 11.

Voor Tagpoint raden wij aan om gebruik te maken van Google Chrome.